Page 5 of 9

Re: VoIP Issues

Posted: Fri Nov 13, 2009 4:39 pm
by JasonM
I can't see your VoIP service online, can you please double check the settings as per the configuration guide, or enable remote access, then PM me, so we can verify the settings?

Re: VoIP Issues

Posted: Fri Nov 13, 2009 7:58 pm
by odenchan
JasonM wrote:I can't see your VoIP service online, can you please double check the settings as per the configuration guide, or enable remote access, then PM me, so we can verify the settings?

I have enable remote access on web browers, telnet, tftp, and ping and checked the settings
modem is dynalink RTA 1046vw.
please have a check and see if it's correctly setup. But I believed I've set it up properly though

Re: VoIP Issues

Posted: Fri Nov 13, 2009 10:16 pm
by vbap
Just for closure, I can report that we can now leave messages on answering machines.

Appreciate the volounteers willing to beta-test future "upgrades" to the VoIP service - I wish I could also, but I'm not home to address issues.
I would be happy to test VoIP over HSPA though on a staging server...

Re: VoIP Issues

Posted: Fri Nov 13, 2009 10:25 pm
by JasonM
Remote access doesn't seem to be open for the IP address you are posting from.

Re: VoIP Issues

Posted: Sat Nov 14, 2009 12:03 am
by vk3xem
Can VoIP please be set up to allow dialing International format????

It is a damn nuisance getting an SMS and trying to call the number directly from the message.

Re: VoIP Issues

Posted: Sat Nov 14, 2009 7:26 am
by thomashouseman
vk3xem,

I first asked for this 14 months ago... http://forum.exetel.com.au/viewtopic.ph ... 02&start=0

T.

Re: VoIP Issues

Posted: Sat Nov 14, 2009 1:00 pm
by vk3xem
thomashouseman wrote:vk3xem,

I first asked for this 14 months ago... http://forum.exetel.com.au/viewtopic.ph ... 02&start=0

T.

I know, I can't understand why it has been ignored.

Re: VoIP Issues

Posted: Mon Nov 16, 2009 11:24 am
by sable
Have just been cut off after 10 minutes while on an Exetel to Exetel did call.

Re: VoIP Issues

Posted: Thu Nov 19, 2009 2:14 pm
by sable
sable wrote:Have another customer who has Billion 7404VGPX which he uses on his HSPA service when travelling

First Pref Codec is set to G.729 all others non used. He reports cannot ring Exetel DID to Exetel DID, all other calls work ok, this is not new had the same problem the last time he was away in Aug/Sep.

When at home on his ADSL1 connection using G.711 works fine (except for the last 3 weeks) when he suffered all the current issues.
Just been advised by another customer who uses the Billion 7404VGPX on his HSPA service at home (cannot get ADSLso that is all he has) thaat he too cannot make Exeel to Exetel calls, calls to landlines and mobiles work fine. Codec is G.729.

Re: VoIP Issues

Posted: Thu Nov 19, 2009 4:59 pm
by sable
Made a call to Queensland landline last night which was ok for about 25 minutes when the all I could hear from the called party's end was parts of every 2nd or 3rd word. He advised he could not hear me.

Would not have bothered to report this until I received report from another customer who advised he had experinced the same issue.

Re: VoIP Issues

Posted: Thu Nov 19, 2009 5:30 pm
by spacedot
Hi
I don't know if my problem could possibly be related to this, but I have 1 way audio issues for incoming calls only. I can hear caller, caller cannot hear me.

I've only been using SIP for 2 days.


thanks
regards, dave

Re: VoIP Issues

Posted: Thu Nov 19, 2009 8:13 pm
by IanS
I've had the 1 way audio problem on an Exetel voip to voip call. After 15 mins or so I lost the called party, but they could still hear me.

On a different call (voip to voip) after several minutes, I got a loud engaged signal over the top of the call. I was also heard by the called party.

In both cases I terminated the call & phoned back & it was ok

Billion 7404VGOX

Re: VoIP Issues

Posted: Fri Nov 20, 2009 7:04 am
by sable
On a different call (voip to voip) after several minutes, I got a loud engaged signal over the top of the call. I was also heard by the called party
Was the engaged tone a continuing series of 4 loud beeps?

If so it was the call waiting sytem advising you that you have another incoming call.

Answer it by whatever method your handset requires.

Re: VoIP Issues

Posted: Fri Nov 20, 2009 12:26 pm
by IanS
sable wrote:
On a different call (voip to voip) after several minutes, I got a loud engaged signal over the top of the call. I was also heard by the called party
Was the engaged tone a continuing series of 4 loud beeps?

If so it was the call waiting sytem advising you that you have another incoming call.

Answer it by whatever method your handset requires.
Nope definately an engaged signal, as I have divert on busy turned on.
Just tested the call waiting tone and its 5 rapid beeps followed by a 1-2 second pause

Re: VoIP Issues

Posted: Fri Nov 20, 2009 8:48 pm
by kenobiajay
I'm having problems calling local numbers....all local numbers come out as engaged. International and mobile are okay.

Calling local numbers via 0011, eg 0011 612 9876 5432 works, but 02 9876 5432 and 9876 5432 don't.

EDIT: This is with my ATA, a Linksys SPA3102. Tried X-Lite and my s60 nokia...same problem

EDIT 2: Calling the Exetel number 8030 1000 (which is also voip) works.