VoIP Issues

Old, inactive threads
buzzedman
Posts: 9
Joined: Sun Mar 02, 2008 9:22 pm
Location: Newcastle

Re: VoIP Issues

Post by buzzedman » Sat Nov 21, 2009 7:03 pm

Hi all,

Does anyone know the official word on the status of these problems ? Are we on the new server or the old server ?
I still cant make outbound calls -just get an engaged signal everytime.

I've also just changed codec settings to force G711 as a test, and I get :

001475: Nov 21 07:59:02.756: //-1/xxxxxxxxxxxx/SIP/Msg/ccsipDisplayMsg:
Received:
SIP/2.0 404 User is barred
From: <sip:02401xxxxx@sip1.exetel.com.au>;tag=4A78168-4B2
To: <sip:04472xxxxx@sip1.exetel.com.au>;tag=329cfeaa6ded039da25ff8cbb8668bd2.2e70
Call-ID: 9132FEBE-D5AA11DE-BDB6E891-A3E26362@115.70.111.218
Via: SIP/2.0/UDP 115.70.111.218:5060;branch=z9hG4bK14D9D33;rport=62838
CSeq: 102 INVITE
Server: OpenSer (1.1.0-tls (i386/linux))
Content-Length: 0


Starting to get very frustrating...

sable
Posts: 651
Joined: Tue Jan 20, 2004 9:28 am
Location: NSW

Re: VoIP Issues

Post by sable » Sat Nov 21, 2009 7:22 pm

try sip server settings as 58.96.1.2 instead of sip1,exetel.com.au

and reboot all devices.

kenobiajay

you could also try a reboot of all devices it doesn't hurt and may fix the issue

kenobiajay
Posts: 89
Joined: Fri Nov 17, 2006 5:05 pm
Location: Sydney, New South Wales

Re: VoIP Issues

Post by kenobiajay » Sat Nov 21, 2009 7:35 pm

Well, resetting didn't fix anything....

Anyway, I've added a dial plan which adds 0011612 to any local number. For the time being, that hack will have to do.

buzzedman
Posts: 9
Joined: Sun Mar 02, 2008 9:22 pm
Location: Newcastle

Re: VoIP Issues

Post by buzzedman » Sat Nov 21, 2009 7:51 pm

hmm.. I was hoping ! ... but no :(

001531: Nov 21 08:46:57.029: //-1/xxxxxxxxxxxx/SIP/Msg/ccsipDisplayMsg:
Received:
SIP/2.0 404 User is barred
From: "024017xxxx" <sip:024017xxxx@58.96.1.2>;tag=4D35C8C-97B
To: <sip:0447xxxxxx@58.96.1.2>;tag=329cfeaa6ded039da25ff8cbb8668bd2.6f8b
Call-ID: 4277DC83-D5B111DE-BDF9E891-A3E26362@115.70.111.218
Via: SIP/2.0/UDP 115.70.111.218:5060;branch=z9hG4bK14E941D;rport=58077
CSeq: 102 INVITE
Server: OpenSer (1.1.0-tls (i386/linux))
Content-Length: 0


I'll open a ticket.

User avatar
vk3xem
Posts: 910
Joined: Wed Apr 23, 2008 6:45 pm
Location: HEALESVILLE
Contact:

Re: VoIP Issues

Post by vk3xem » Sun Nov 22, 2009 11:46 pm

kenobiajay wrote:Calling local numbers via 0011, eg 0011 612 9876 5432 works, but 02 9876 5432 and 9876 5432 don't.
I would not recommend dialing less than the 10 digits for a phone number, you will probably get away with dialing an 02 number considering the VoIP server is apparently located in Sydney.
The views I present are that of my own and NOT of any organisation I may belong to.

73 de Simon, VK3XEM

kenobiajay
Posts: 89
Joined: Fri Nov 17, 2006 5:05 pm
Location: Sydney, New South Wales

Re: VoIP Issues

Post by kenobiajay » Mon Nov 23, 2009 12:04 am

vk3xem wrote:
kenobiajay wrote:Calling local numbers via 0011, eg 0011 612 9876 5432 works, but 02 9876 5432 and 9876 5432 don't.
I would not recommend dialing less than the 10 digits for a phone number, you will probably get away with dialing an 02 number considering the VoIP server is apparently located in Sydney.
Fair enough...but local numbers only dial when I use 0011 612! Anything else, and I get an engaged tone.

User avatar
thomashouseman
Posts: 748
Joined: Thu Mar 18, 2004 12:06 pm
Location: Toongabbie
Contact:

Re: VoIP Issues

Post by thomashouseman » Tue Nov 24, 2009 8:50 am

vbap wrote:
thomashouseman wrote:...but no caller ID appearing on the called phone again with this account either...
Confirmed , no caller ID from my E71, using Nokia's inbuilt SIP client. My DID settings in member facilities is set to send caller ID.
This is still happening. Is it being looked into by Exetel?

samarium
Posts: 376
Joined: Thu Feb 02, 2006 12:17 am

Re: VoIP Issues

Post by samarium » Wed Dec 02, 2009 9:03 pm

Looking at the packet trace when I use my N82.

When I register, I get 401 Unauthorised.

When I try and dial 02xxxxyyyy@sip1.exetel.com.au I get 403 Forbidden.

User avatar
vk3xem
Posts: 910
Joined: Wed Apr 23, 2008 6:45 pm
Location: HEALESVILLE
Contact:

Re: VoIP Issues

Post by vk3xem » Wed Dec 02, 2009 10:46 pm

Thanks to Exetel for now enabling us to dial Internationally formated numbers!

We can now dial +614xxxxxxxx, this means that mobile VoIP users can now reply to an SMS message directly via a VoIP call rather than having to reformat the number!
The views I present are that of my own and NOT of any organisation I may belong to.

73 de Simon, VK3XEM

rseydler
Posts: 129
Joined: Mon Mar 02, 2009 12:45 pm
Location: Brisbane

Re: VoIP Issues

Post by rseydler » Thu Dec 03, 2009 4:08 pm

Does this change have anything to do with choppy Exetel VOIP to the Exetel Conference numbers?
Ron

sable
Posts: 651
Joined: Tue Jan 20, 2004 9:28 am
Location: NSW

Re: VoIP Issues

Post by sable » Wed Dec 09, 2009 5:35 pm

Looks like we again have problems.

Have made 3 calls today to businesses which just rang and rang with no-one answering.

The first two, the person that eventually answered the phone was quite confused and denied letting the phone ring, she advised I should not have dialled the number as it is a direct line to the accounts department! This being the Sydney white pages listing for a large IT distributor.

I had more joy on the third failure, when I asked the receptionist whether they were busy she was puzzled until I explained that no-one had answered the phone. She then said she had just tried to answer a call but the the phone rang once and then stopped, there was no-one on the other end!

She also reported a lot of echo at her end which I have not had commented on for some time.

User avatar
Gidget
Volunteer Site Admin
Posts: 1808
Joined: Wed Jan 28, 2004 4:33 am
Location: Sydney

Re: VoIP Issues

Post by Gidget » Wed Dec 09, 2009 5:47 pm

Hi sable

It might be a local issue for you. I have been making and receiving calls all day with my VOIP service without issue.

Others VOIP users might be able to add more.

Gidget
Log a fault ticket here
or call Exetel VOIP numbers (02) 8030 1000 or 1300 788 141 (log faults 24x7)
Exetel Support Portal

sable
Posts: 651
Joined: Tue Jan 20, 2004 9:28 am
Location: NSW

Re: VoIP Issues

Post by sable » Wed Dec 09, 2009 7:51 pm

t might be a local issue for you.
Possibly, but I experinced this issue and also the similar 7 ring problem after the changes were made to the sip server in late October and which many other people reported at that time especially but not exclusively those with Billion hardware.

User avatar
Gidget
Volunteer Site Admin
Posts: 1808
Joined: Wed Jan 28, 2004 4:33 am
Location: Sydney

Re: VoIP Issues

Post by Gidget » Wed Dec 09, 2009 8:59 pm

Okay, thanks for the extra info - I'll see if I can find out if anyone has been "fiddling".

Gidget
Log a fault ticket here
or call Exetel VOIP numbers (02) 8030 1000 or 1300 788 141 (log faults 24x7)
Exetel Support Portal

IanS
Posts: 259
Joined: Fri Jun 25, 2004 11:32 pm
Location: Newcastle

Re: VoIP Issues

Post by IanS » Wed Dec 09, 2009 10:20 pm

sable wrote:
t might be a local issue for you.
Possibly, but I experinced this issue and also the similar 7 ring problem after the changes were made to the sip server in late October and which many other people reported at that time especially but not exclusively those with Billion hardware.
VoIP on the 7404GOX has been behaving itself for a couple of weeks now. On 2 occasions the call (VoIP to VoIP) has dropped out & gave a busy tone at both ends. Just hit the redial and continued on for another 20 mins or so without a glitch.

I've even got rid of the echo for the remote party!

Just tried ringing a landline (Telstra) & it cut out after 29 rings, definately able to leave messages on voice mail/answering machines :mrgreen:

Post Reply