BiPAC 7404V(G)OX Set up problem

Modem setup, reviews and questions (All brands, including wireless modems)
Post Reply
cardiganstreet
Posts: 46
Joined: Sun Oct 15, 2006 4:12 pm
Location: Springwood NSW

BiPAC 7404V(G)OX Set up problem

Post by cardiganstreet » Tue Sep 29, 2009 10:16 am

Hi,
Just installing my new Billion Modem/Router/Voip/Dishwasher ;-) and am having an annoying problem with the quick set up. (I am replacing my previous Modem and Router set up.)

Plugged in new modem. Plugged in Ethernet to computer & Phone line to Filter. All looking good.

When I go to quickstart, it asks me (Step1) to select the WAN port, ADSL or G3.
ADSL selected I press continue. (Step2) Then it says this message:
ADSL line is not ready. Please check your ADSL line and wait for a while.
The ADSL line is green on the modem but the internet light is red. I have checked all connections and restarted a couple of times, but still the same message.

I am not sure what the problem is? Can anyone shed some light?

http://i42.photobucket.com/albums/e304/ ... Manual.jpg

sable
Posts: 651
Joined: Tue Jan 20, 2004 9:28 am
Location: NSW

Re: BiPAC 7404V(G)OX Set up problem

Post by sable » Tue Sep 29, 2009 11:30 am

Don't use Quick Start

Configure your user name and password manually through the Advanced Menu/ADSL/Profile (hope I got that right - from memory, I do not have one here to check)

Dazzled
Volunteer Site Admin
Posts: 6023
Joined: Mon Nov 13, 2006 1:16 pm
Location: Sydney

Re: BiPAC 7404V(G)OX Set up problem

Post by Dazzled » Tue Sep 29, 2009 11:50 am

+1 for Sable. If you don't have a full manual, it is here - http://support.billion.com/_Internet/us ... GPX_UM.pdf P51

Exetel VoIP help is at http://www.exetel.com.au/pdf/Billion7404setup.pdf though there is an error for the modem/router address - Billions use 192.168.1.254

cardiganstreet
Posts: 46
Joined: Sun Oct 15, 2006 4:12 pm
Location: Springwood NSW

Re: BiPAC 7404V(G)OX Set up problem

Post by cardiganstreet » Tue Sep 29, 2009 8:27 pm

Thanks for the replies. I have got the modem up and running, :-) but not the voip yet.

The voip guide for Billion 7404 is different to the web interface on my 74054V(G)OX. Which I am finding a bit confusing...
Will see how I go.

Cheers!

Dazzled
Volunteer Site Admin
Posts: 6023
Joined: Mon Nov 13, 2006 1:16 pm
Location: Sydney

Re: BiPAC 7404V(G)OX Set up problem

Post by Dazzled » Tue Sep 29, 2009 9:20 pm

It's a little bit different. The red-boxed stuff for Phone Port 1 in the Exetel guide is now under SIP Accounts. P120 of the manual.

cardiganstreet
Posts: 46
Joined: Sun Oct 15, 2006 4:12 pm
Location: Springwood NSW

Re: BiPAC 7404V(G)OX Set up problem

Post by cardiganstreet » Mon Oct 05, 2009 9:08 pm

HI,
I have my VIOP running now after following the set up guide more closely. Thanks for the help.
Sound quality is excellent! but I am finding that the call cuts out at the receiver's end at about 3-4mins. So I can hear them but they can't here me. Not sure why this is?
:?

Post Reply