Settings for D-link DSL-2730B Version T1

Modem setup, reviews and questions (All brands, including wireless modems)
Post Reply
MackyKing
Posts: 6
Joined: Thu Jul 14, 2011 9:10 am
Location: Hornsby

Settings for D-link DSL-2730B Version T1

Post by MackyKing » Sat Jan 07, 2012 4:32 pm

Hi all,

I bought this modem a few days ago and have set it up successfully. However, I am getting a slower download speed and some really odd stats in terms of SNR margin and attenuation (as per below):

Mode: ADSL_2plus
Type: ATM
Status: Up

Downstream Upstream
Line Coding(Trellis): On On
SNR Margin (dB): 213 175
Attenuation (dB): 105 37
Output Power (dBm): 0 107
Attainable Rate (Kbps): 19228 936
Rate (Kbps): 11999 812
D (interleaver depth): 64 8
Delay (msec): 9.2 9.13

HEC Errors: 0 0
OCD Errors: 0 0
LCD Errors: 0 0

Total ES: 0 0

These are the results I get regarding my exchange from adsl2exchanges.com.au:

Line of Sight:260 m
Estimated Cable:429 m
Estimated Attenuation:6
Estimated Maximum Speed:24000

Is there a guide available where I can follow through to setup the modem properly? I have tried connecting just the modem to the phone jack and it did not make a difference. Any help would be appreciated. Thank you.

Dazzled
Volunteer Site Admin
Posts: 6019
Joined: Mon Nov 13, 2006 1:16 pm
Location: Sydney

Re: Settings for D-link DSL-2730B Version T1

Post by Dazzled » Sat Jan 07, 2012 5:25 pm

One of these odd things came up here a while ago but I can't remember where. I do remember that it worked when the quick set up was followed. You start with the date, and go from selection to selection until a summary page comes up. The internet connection is PPPoE LLC/SNAP VPI=8 VCI=35. I think it's the default PPPoE setting. If that doesn't work, post again.

MackyKing
Posts: 6
Joined: Thu Jul 14, 2011 9:10 am
Location: Hornsby

Re: Settings for D-link DSL-2730B Version T1

Post by MackyKing » Sat Jan 07, 2012 11:32 pm

Hi, thanks for your help. I tried using setting up using the wizard but the same problem is still happening. Anything else I can check? Thanks again.

Dazzled
Volunteer Site Admin
Posts: 6019
Joined: Mon Nov 13, 2006 1:16 pm
Location: Sydney

Re: Settings for D-link DSL-2730B Version T1

Post by Dazzled » Sun Jan 08, 2012 6:37 pm

Unless you are into hair-tearing, never use a software wizard that runs on Windows to configure a modem, nor connect with a USB cable. Do the config in the web browser at address http://192.168.1.1, attached by ethernet cable. The login name and password are both admin. You can remove the cable later if wireless is more useful.

I got hold of the manual, and it looks pretty straightforward this way. From the D-Link website:
1. HOW DO I CONFIGURE MY DSL-2730B ROUTER WITHOUT THE CD, OR CHECK MY
WIRELESS NETWORK NAME (SSID) AND WIRELESS ENCRYPTION KEY?
- Connect your PC to the router using an Ethernet cable.
- Open a web browser and enter the address http://192.168.1.1
- The default username is admin. The default password is admin.
- If you have changed the password and can not remember it, you will need to reset the router to
set the password back to admin.

MackyKing
Posts: 6
Joined: Thu Jul 14, 2011 9:10 am
Location: Hornsby

Re: Settings for D-link DSL-2730B Version T1

Post by MackyKing » Mon Jan 09, 2012 9:23 pm

Hi, sorry if I was not descriptive enough. http://192.168.1.1/ is exactly what I did to setup via the wizard. I am still getting similar stats. Maybe it is time to give support a call. Thanks.

thejeg

Re: Settings for D-link DSL-2730B Version T1

Post by thejeg » Mon Jan 09, 2012 9:43 pm

MackyKing wrote:Hi, sorry if I was not descriptive enough. http://192.168.1.1/ is exactly what I did to setup via the wizard. I am still getting similar stats. Maybe it is time to give support a call. Thanks.
You can enable remote access and give the Guys a call on 0280301000...

they should be able to see what the issue is... :)

Post Reply