Setting Bridge mode on ZTE H268a for fixed wireless nbn

Modem setup, reviews and questions (All brands, including wireless modems)
Post Reply
sgt5
Posts: 8
Joined: Fri Feb 15, 2019 11:35 am

Setting Bridge mode on ZTE H268a for fixed wireless nbn

Post by sgt5 » Mon Feb 18, 2019 1:48 pm

I've been trying all morning to set up the ZTE H268a modem provided by Exetel in bridge mode to use with my pre-existing netgear R7000 router but have not succeeded. So any help would be greatly appreciated.

I found these instructions on the exetel wiki - Can someone please answer the questions in red?:

1. Log in to the Administrator mode – 192.168.20.1 and enter Username/Password as admin/admin

2. Select "Internet" in top menu

3. Select "WAN" in left menu

4. Chose WAN type that you want to bridge – DSL or Ethernet --> Which one do I select if I have an NBN Fixed Wireless connection?

5. Select "+Create New Item" to create your new Bridge Mode connection

6. Name your "Connection Name" as something useful like "Exetel_ADSL_Bridge"

7. Select appropriate "DSL Transfer Mode" – ATM for ADSL (VPI/VCI = 8/35) or PTM for VDSL. For Ethernet, just select "Bridge Connection" --> Which one do I select if I have an NBN Fixed Wireless connection?



8. Select "Type" (ADSL/VDSL) as "Bridge Connection"


9. Hit "Apply" and you will be in bridge mode --> Do I need to delete the pre-existing configurations named Exetel_VDSL and Exetel_ADSL and Exetel_Ethwan or will the H268a just ignore those once I click apply?

10. Configure the 'client' (computer or Ethernet Router of your choice) that resides behind (LAN side) of the Bridge Mode modem as a PPPoE client with your Exetel broadband credentials

User avatar
KavindaS
Forum Admin
Posts: 2247
Joined: Wed Dec 23, 2009 3:59 pm
Location: Sydney

Re: Setting Bridge mode on ZTE H268a for fixed wireless nbn

Post by KavindaS » Mon Feb 18, 2019 5:50 pm

sgt5 wrote:
Mon Feb 18, 2019 1:48 pm

Please find the below answers.

4. Chose WAN type that you want to bridge – DSL or Ethernet --> Which one do I select if I have an NBN Fixed Wireless connection?

Ethernet

7. Select appropriate "DSL Transfer Mode" – ATM for ADSL (VPI/VCI = 8/35) or PTM for VDSL. For Ethernet, just select "Bridge Connection" --> Which one do I select if I have an NBN Fixed Wireless connection?

Bridge connection


9. Hit "Apply" and you will be in bridge mode --> Do I need to delete the pre-existing configurations named Exetel_VDSL and Exetel_ADSL and Exetel_Ethwan or will the H268a just ignore those once I click apply?

ignore - no need to delete

10. Configure the 'client' (computer or Ethernet Router of your choice) that resides behind (LAN side) of the Bridge Mode modem as a PPPoE client with your Exetel broadband credentials


sgt5
Posts: 8
Joined: Fri Feb 15, 2019 11:35 am

Re: Setting Bridge mode on ZTE H268a for fixed wireless nbn

Post by sgt5 » Mon Feb 18, 2019 7:56 pm

The only reason I was going to bridge the modem was so that I could use the VOIP on the modem for my phone (the R7000 doesn't have one) - but apparently the VOIP on the modem won't work if the modem is in bridge mode - is that right?

User avatar
KavindaS
Forum Admin
Posts: 2247
Joined: Wed Dec 23, 2009 3:59 pm
Location: Sydney

Re: Setting Bridge mode on ZTE H268a for fixed wireless nbn

Post by KavindaS » Mon Feb 18, 2019 8:19 pm

sgt5 wrote:
Mon Feb 18, 2019 7:56 pm
The only reason I was going to bridge the modem was so that I could use the VOIP on the modem for my phone (the R7000 doesn't have one) - but apparently the VOIP on the modem won't work if the modem is in bridge mode - is that right?
That is right.....

Post Reply