ZTE H268A 2.4Ghz dropouts

Modem setup, reviews and questions (All brands, including wireless modems)
Post Reply
milliganimals
Posts: 2
Joined: Sun Dec 08, 2019 11:25 am

ZTE H268A 2.4Ghz dropouts

Post by milliganimals » Sun Dec 08, 2019 3:08 pm

Hi,
I have the ZTE H268A for NBN FTTN service.
There is a phantom fault that causes devices to drop the connection, and not be able to reconnect.
Problems include:
- Drop out when connected every few minutes for extended periods of time.
- Authentication error (definitely not)
- I ability to connect.

This only seems to be on the 2.4Ghz band.

I've raised an support ticket previously but when tested by a technician this error seemed to have vanished.
Occurs on Android 9, Debian Linux and Chromecast (other devices connect to 5Ghz without issues). Sometimes the router portal shows a device connected but allocated IP is 0.0.0.0.

rasikak
Exetel Staff
Posts: 289
Joined: Fri Jun 02, 2017 1:34 pm
Location: North Sydney

Re: ZTE H268A 2.4Ghz dropouts

Post by rasikak » Sun Dec 08, 2019 4:24 pm

milliganimals wrote:
Sun Dec 08, 2019 3:08 pm
Hi,
I have the ZTE H268A for NBN FTTN service.
There is a phantom fault that causes devices to drop the connection, and not be able to reconnect.
Problems include:
- Drop out when connected every few minutes for extended periods of time.
- Authentication error (definitely not)
- I ability to connect.

This only seems to be on the 2.4Ghz band.

I've raised an support ticket previously but when tested by a technician this error seemed to have vanished.
Occurs on Android 9, Debian Linux and Chromecast (other devices connect to 5Ghz without issues). Sometimes the router portal shows a device connected but allocated IP is 0.0.0.0.
Thank you for contacting Exetel. Please PM your customer ID or the service number to assist you further.

milliganimals
Posts: 2
Joined: Sun Dec 08, 2019 11:25 am

Re: ZTE H268A 2.4Ghz dropouts

Post by milliganimals » Sun Dec 08, 2019 8:36 pm

PM sent

rasikak
Exetel Staff
Posts: 289
Joined: Fri Jun 02, 2017 1:34 pm
Location: North Sydney

Re: ZTE H268A 2.4Ghz dropouts

Post by rasikak » Mon Dec 09, 2019 2:58 pm

milliganimals wrote:
Sun Dec 08, 2019 8:36 pm
PM sent
Thank you for sending us the service details. We have further investigated and done some changes on the modem. Also we have communicated this to you via the nominated email address. Kindly reply on the email if you are having any further issues. ref#16478689

Post Reply