[RESOLVED] ADSL2+ Service down multiple exchanges

Connection issues, drop outs or speed related faults for ADSL and ADSL2+ services
Post Reply
kogi
Posts: 86
Joined: Tue Feb 10, 2004 5:35 pm

[RESOLVED] ADSL2+ Service down multiple exchanges

Post by kogi » Thu Feb 05, 2009 8:41 am

Problem fixed, move along, nothing to see here.

COOG exchange

Thursday 5/2/09 approx 8:30am

Loss of connection
Rebooted modem
Modem gives error. incorrect name and password for wan connection.
Rechecked username and password

Turned modem off for 5 mins.

Still shows error. incorrect name and password on wan connection
Last edited by kogi on Thu Feb 05, 2009 10:38 am, edited 2 times in total.

thermalben
Posts: 44
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:35 am

Re: Service down coog exchange

Post by thermalben » Thu Feb 05, 2009 8:55 am

All of my ADSL2+ NSW lines are down, as of 8:25am.

whoknows
Posts: 17
Joined: Wed Nov 10, 2004 6:16 pm
Location: Sydney

Re: Service down coog exchange

Post by whoknows » Thu Feb 05, 2009 9:01 am

I'm at BOTANY and it's not working here either.
The network graph for "Traffic To/From All ADSL2 (inc telephone) Users Via Optus" shows that everybody is having problems.
(https://www.exetel.com.au/members/a_mrt ... _adsl2.php)
My modem is telling me that "Incorrect Username or Password"...
Thank goodness for GPRS !!

jason54
Posts: 2
Joined: Tue Jun 27, 2006 8:06 am

Re: Service down coog exchange

Post by jason54 » Thu Feb 05, 2009 9:07 am

There is no ASDL2 service in Frenchs Forest either

WillM
Posts: 28
Joined: Wed Jan 03, 2007 8:41 pm

Re: Service down coog exchange

Post by WillM » Thu Feb 05, 2009 9:27 am

Mine was down too but just like magic it's back now... Also in NSW on Optus ADSL2

RazzaDazzla
Posts: 10
Joined: Thu Nov 13, 2008 10:07 am
Location: Sydney

Re: Service down coog exchange

Post by RazzaDazzla » Thu Feb 05, 2009 9:58 am

Cronulla NSW, same problem.

jmurty
Posts: 4
Joined: Mon Jul 09, 2007 10:25 pm
Location: Coogee

Re: ADSL2+ Service down multiple exchanges

Post by jmurty » Thu Feb 05, 2009 10:13 am

my service, in Coogee, NSW, went down ~ 8:30 AM and as of <del>10:15 AM I still can't reach it</del> 10:20 AM appears to be working OK.

- james
Last edited by jmurty on Thu Feb 05, 2009 10:21 am, edited 1 time in total.

JasonM

Re: ADSL2+ Service down multiple exchanges

Post by JasonM » Thu Feb 05, 2009 10:14 am

The issue is settling - can you please turn off, wait 15 minutes and then reconnect?

jason54
Posts: 2
Joined: Tue Jun 27, 2006 8:06 am

Re: ADSL2+ Service down multiple exchanges

Post by jason54 » Thu Feb 05, 2009 10:20 am

yep - turning off then on my modem has given me back internet!

Scuzzbucket
Posts: 14
Joined: Mon Jun 19, 2006 7:58 pm
Location: Hamliton NSW

Re: ADSL2+ Service down multiple exchanges

Post by Scuzzbucket » Thu Feb 05, 2009 10:36 am

My connection is back YIPEEEEEE. What was the problem? (other than there being no connection lol). Anyone know?
PS. I just noticed that the posted time on here is different to actual EDST which was 10:37AM EDST. Is Exetels internal clock wrong???
Last edited by Scuzzbucket on Thu Feb 05, 2009 10:44 am, edited 2 times in total.
In three words I can sum-up everything I've learned about life: It Goes On !

kogi
Posts: 86
Joined: Tue Feb 10, 2004 5:35 pm

Re: ADSL2+ Service down multiple exchanges

Post by kogi » Thu Feb 05, 2009 10:37 am

Seems to be an optus problem. Resolved now
http://forum.exetel.com.au/viewtopic.php?f=297&t=30649

Scuzzbucket
Posts: 14
Joined: Mon Jun 19, 2006 7:58 pm
Location: Hamliton NSW

Re: [RESOLVED] ADSL2+ Service down multiple exchanges

Post by Scuzzbucket » Thu Feb 05, 2009 10:42 am

Thanks Kogi :)
What's with the internal clock?? Is it not in Australia?? posted times are 1 hour different?? I am posting this at 10:44AM now look at the posted time ..... what gives?
In three words I can sum-up everything I've learned about life: It Goes On !

JasonM

Re: [RESOLVED] ADSL2+ Service down multiple exchanges

Post by JasonM » Thu Feb 05, 2009 10:46 am

You need to adjust the timezone in Forum User Control Panel:
http://forum.exetel.com.au/ucp.php

Post Reply