Can only load exetel.com.au

Connection issues, drop outs or speed related faults for ADSL and ADSL2+ services
thepeonwhocould
Posts: 11
Joined: Tue Sep 15, 2009 11:52 am
Location: Melbourne

Can only load exetel.com.au

Post by thepeonwhocould » Tue Sep 15, 2009 5:48 pm

I can't load any websites except for exetel.com.au. This problem started at 9 am today.

In my 3 years of using exetel this is the first time my connection hasn't worked. I haven't changed any settings on my modem or anything so I'm pretty sure it must be something on exetel's side...does anyone know whats wrong??

echang01
Posts: 16
Joined: Thu Mar 16, 2006 6:50 pm

Re: Can only load exetel.com.au

Post by echang01 » Tue Sep 15, 2009 7:00 pm

same here!! no connection besides exetel.com.au :(

since this morning as well
What's Open 24hours in Melbourne, Sydney, Canberra, Perth, Adelaide, Brisbane, all over Australia?
www.whatsopen.com.au

thepeonwhocould
Posts: 11
Joined: Tue Sep 15, 2009 11:52 am
Location: Melbourne

Re: Can only load exetel.com.au

Post by thepeonwhocould » Tue Sep 15, 2009 7:32 pm

I've found a few more websites that work.

www.ebay.com.au
www.heraldsun.com.au
www.theage.com.au

So it seems there are a few specific (Australian) sites that still work which is really weird. What could be causing this?

I'm in melbourne, what about you echang01?

thepeonwhocould
Posts: 11
Joined: Tue Sep 15, 2009 11:52 am
Location: Melbourne

Re: Can only load exetel.com.au

Post by thepeonwhocould » Tue Sep 15, 2009 7:58 pm

Ok well I reset my modem and that fixed my problem. Anyone else experiencing this problem you should restart your modem!

tommcm1200
Posts: 10
Joined: Wed Jan 31, 2007 12:18 pm
Location: St Kilda, Victoria

Re: Can only load exetel.com.au

Post by tommcm1200 » Tue Sep 15, 2009 8:03 pm

Same here I can only get to the sites listed in this thread.

e.g.
Receive ping replies from ebay.com.au , www.news.com.au, however i recieve no replies from www.google.com.au

Im in Melbourne - St Kilda

not quite sure when it happened though it was some time this morning.

finite3
Posts: 3
Joined: Sun Sep 09, 2007 10:37 am
Location: Melbourne

Re: Can only load exetel.com.au

Post by finite3 » Tue Sep 15, 2009 8:40 pm

Same here.
I'm in Melbourne.

It definitely started this morning.

Seems to be some sort of routing issue at exetel's end.

Wish I'd noticed this morning, I would have reported it.

tommcm1200
Posts: 10
Joined: Wed Jan 31, 2007 12:18 pm
Location: St Kilda, Victoria

Re: Can only load exetel.com.au

Post by tommcm1200 » Tue Sep 15, 2009 8:43 pm

im ok now - switching the modem off a couple times seems to have resolved the issue.

SlinQi
Posts: 1
Joined: Tue Sep 15, 2009 7:54 pm
Location: Melbourne

Re: Can only load exetel.com.au

Post by SlinQi » Tue Sep 15, 2009 9:49 pm

Same thing happened here in Elsternwick, VIC. Agree with the restarting advice above - worked (third time around). If that fails, try going into your modem settings and choose disconnect, then reconnect.

Strange... Anyone have an idea as to what may have caused this?

mxw
Posts: 55
Joined: Sun Aug 17, 2008 8:09 pm
Location: Melbourne

Re: Can only load exetel.com.au

Post by mxw » Wed Sep 16, 2009 6:22 am

Yes that was weird. Turning my modem on and off fixed it. I'm in St Kilda too.

tommcm1200
Posts: 10
Joined: Wed Jan 31, 2007 12:18 pm
Location: St Kilda, Victoria

Re: Can only load exetel.com.au

Post by tommcm1200 » Wed Sep 16, 2009 7:12 am

ok - looks like the issue is back again - woke up this morning and the same issue - this is really wierd

golemagadina
Posts: 11
Joined: Wed Sep 17, 2008 8:24 pm
Location: st kilda, vic

Re: Can only load exetel.com.au

Post by golemagadina » Wed Sep 16, 2009 8:17 am

the same story with my connection... yesterday was fixed but this morning problem is back...
also all speeds are VERY slow... I'm getting frustrate already from all this

finite3
Posts: 3
Joined: Sun Sep 09, 2007 10:37 am
Location: Melbourne

Re: Can only load exetel.com.au

Post by finite3 » Wed Sep 16, 2009 9:08 am

Just logged into chat help.
Mentioned problem - something was bounced and now all is fine.

Yuri
Posts: 77
Joined: Fri Sep 09, 2005 9:27 am

Re: Can only load exetel.com.au

Post by Yuri » Wed Sep 16, 2009 9:10 am

Same here in Port Melbourne.
Powered modem off for 1 minute, then on, three times.
Just tried disconnect, reconnect as per suggestion above.
No improvement.
Turned firewall off.
No change.
Happened yesterday morning as well.

Inbound email works (not outbound), limited pages as above, nothing else.

Problem on all my desktops and laptops.

! just took my laptop next door - he's on Telstra, plugged in and laptop connected to internet ok.

JasonM

Re: Can only load exetel.com.au

Post by JasonM » Wed Sep 16, 2009 9:11 am

Rebooting the modem should resolve the issue, I've also escalated this issue to our networks team to find out why users are hitting our NSW network.

JasonM

Re: Can only load exetel.com.au

Post by JasonM » Wed Sep 16, 2009 9:11 am

Yuri wrote:Same here in Port Melbourne.
Powered modem off for 1 minute, then on, three times.
Just tried disconnect, reconnect as per suggestion above.
No improvement.
Turned firewall off.
No change.
Happened yesterday morning as well.

Inbound email works (not outbound), limited pages as above, nothing else.

Problem on all my desktops and laptops.

! just took my laptop next door - he's on Telstra, plugged in and laptop connected to internet ok.
Your connection should be OK now.

Post Reply