bad pings: only selected websites work

Connection issues, drop outs or speed related faults for ADSL and ADSL2+ services
Post Reply
ozblogger
Posts: 29
Joined: Thu May 14, 2009 2:37 pm
Location: Melbourne , AU

bad pings: only selected websites work

Post by ozblogger » Tue Oct 27, 2009 7:30 pm

Naked ADSL/ Bayswater Exchange VIC
This started Monday (25th), 7pm onwards and I thought it would eventually go away but it hasn't
some sites are good and some don't open at all.
What I've tried already:
- entered Exetel DNS & OpenDNS servers in my modem
- rebooted modem, re-synced

Also noticed that I am now syncing at half upstream speed than I used to a few days ago
Downstream sync speed seems same as before

As an example of last night (7pm-10pm):
I could open exetel.com.au & members section
but couldn't get to forum.exetel.com.au ?

Tracing route to http://www.exetel.com.au [220.233.0.9]
over a maximum of 30 hops:

1 9 ms 13 ms 14 ms 192.168.0.1
2 44 ms 29 ms 32 ms 209.2.96.58.static.exetel.com.au [58.96.2.209]
3 * * * Request timed out.
4 56 ms 44 ms 46 ms 251.0.233.220.static.exetel.com.au [220.233.0.251]
5 75 ms 61 ms 65 ms 182.31.96.58.static.exetel.com.au [58.96.31.182]
6 70 ms 60 ms 62 ms candlenut-web.exetel.com.au [220.233.0.9]

Trace complete.

Tracing route to forum.exetel.com.au [220.233.0.26]
over a maximum of 30 hops:

1 13 ms 14 ms 14 ms 192.168.0.1
2 44 ms 29 ms 32 ms 209.2.96.58.static.exetel.com.au [58.96.2.209]
3 * * * Request timed out.
4 77 ms 78 ms 73 ms 251.0.233.220.static.exetel.com.au [220.233.0.251]
5 73 ms 60 ms 64 ms 182.31.96.58.static.exetel.com.au [58.96.31.182]
6 * * * Request timed out.
7 * * * Request timed out.
8 * * * Request timed out.

What Gives ??

Similarly Google works, Yahoo doesn't
theage.com.au works news.com.au doesn't

ozblogger
Posts: 29
Joined: Thu May 14, 2009 2:37 pm
Location: Melbourne , AU

Re: bad pings: only selected websites work

Post by ozblogger » Wed Oct 28, 2009 10:10 am

I have an interesting "theory" that might explain what's going on
A friend connected to Exetel Naked this Monday, and he's been having similar problems to mine
He's on a different exchange.

I took my old modem/router to his place on Sunday , so as to set-up the modem, and entered his Exetel username/details.
Obviously the connection didn't work on Sunday since he was stated to be connected on Mon 25th.
So he reached home on Mon and 7pm onwards we both started having issues.

It only occurred to me now, but is it possible his modem is using my username/pw to connect to exetel ?? (somehow it didn't save the new one, and my old one was there before) D-LINK 604GT btw
Would that explain the weird connection we both have been seeing ....
I feel stupid not asking him to check this, he's not really tech-savy
Will check up tonight,

ozblogger
Posts: 29
Joined: Thu May 14, 2009 2:37 pm
Location: Melbourne , AU

Re: bad pings: only selected websites work

Post by ozblogger » Wed Oct 28, 2009 7:31 pm

Yup that was the issue .. phew !!
who would have thought ... his modem was using mine login details
All fixed and good now

btw how come no replies to this thread at all ?

Anyways another happy camper

jokiin
Volunteer Site Admin
Posts: 2970
Joined: Mon Feb 02, 2004 10:23 pm
Location: Sydney

Re: bad pings: only selected websites work

Post by jokiin » Wed Oct 28, 2009 9:55 pm

ozblogger wrote: btw how come no replies to this thread at all ?

Anyways another happy camper

The forum isn't actually an official support channel, good to know you have it sorted anyway

CoreyPlover
Volunteer Site Admin
Posts: 5922
Joined: Sat Nov 04, 2006 2:24 pm
Location: Melbourne, VIC

Re: bad pings: only selected websites work

Post by CoreyPlover » Sat Oct 31, 2009 10:33 am

ozblogger wrote:btw how come no replies to this thread at all ?
Coz you were too quick in resolving it yourself. 7pm posted time and you resolved it by 10am the next morning.

Well done on resolving this issue by the way. Multiple logins are fairly uncommon and the symptoms are easily mis-diagnosed

Post Reply