Page 1 of 2

Going from ADSL1 -> ADSL2+ Need to do anything?

Posted: Tue Aug 28, 2012 11:51 pm
by Yabbie
Hello,

I was on an ADSL1 plan and have just upgraded to an ADSL2+ plan. I did this yesterday, the day before my next billing period. According to my user facilities, the change is ACTIVE. My speed hasn't changed yet (line sync that is), but I think I read somewhere it can take up to four days.

My question is, do I need to do anything at my end? My ADSL1 and ADSL2+ are via a Telstra exchange, so I don't expect my static IP or anything else to have to change. My modem is ADSL2+ compatible (Billion 7800NL). Will I need to restart my modem? Or will the change in speed at the exchange force a re-sycn? Other than restarting my modem each day, is there a way I can tell when my connection is ready?

Cheers,
Brad

Re: Going from ADSL1 -> ADSL2+ Need to do anything?

Posted: Wed Aug 29, 2012 7:42 am
by nuranj
Dear Brad,

We will get this issue resolved as soon as possible. We have advised our provisioning department to have this checked with the suppliers and get this fixed.
We will update you once it is resolved.

Re: Going from ADSL1 -> ADSL2+ Need to do anything?

Posted: Wed Aug 29, 2012 9:02 am
by Yabbie
Hi nuranj,

Thank you for looking in to this for me. Just to be clear, do I need to do anything at my end? Will I need to reboot my modem or anything?

Cheers,
Brad

Re: Going from ADSL1 -> ADSL2+ Need to do anything?

Posted: Wed Aug 29, 2012 9:31 am
by stevecJ
Yabbie wrote:Hi nuranj,

Thank you for looking in to this for me. Just to be clear, do I need to do anything at my end? Will I need to reboot my modem or anything?

Cheers,
Brad
Hi Brad,

No need to do anything from your end with regards to this speed change. However I will follow this up for you and let you know once the change over is completed.

Re: Going from ADSL1 -> ADSL2+ Need to do anything?

Posted: Wed Aug 29, 2012 12:02 pm
by Yabbie
stevecJ wrote: Hi Brad,

No need to do anything from your end with regards to this speed change. However I will follow this up for you and let you know once the change over is completed.
Hi Steve,

Thanks for that, I really appreciate it. I look forward to hearing from you soon!

Cheers,
Brad

Re: Going from ADSL1 -> ADSL2+ Need to do anything?

Posted: Wed Aug 29, 2012 1:49 pm
by stevecJ
Yabbie wrote:
stevecJ wrote: Hi Brad,

No need to do anything from your end with regards to this speed change. However I will follow this up for you and let you know once the change over is completed.
Hi Steve,

Thanks for that, I really appreciate it. I look forward to hearing from you soon!

Cheers,
Brad
Hi Brad,

I have checked this with the provisioning team and it appears that the speed change will be completed on 03/09/2012 by close of business.

Re: Going from ADSL1 -> ADSL2+ Need to do anything?

Posted: Wed Aug 29, 2012 1:56 pm
by Yabbie
Hi Steve,

Thanks for finding that out for me. One thing though, I'm paying for this service now (since the 20th), but I won't be able to use it until the 04/09/12. That's a bit rough isn't it?

Am I entitled to a bit of a discount for the month or something? Perhaps waiving of the $20 plan change?

Cheers,
Brad

Re: Going from ADSL1 -> ADSL2+ Need to do anything?

Posted: Wed Aug 29, 2012 2:09 pm
by stevecJ
Yabbie wrote:Hi Steve,

Thanks for finding that out for me. One thing though, I'm paying for this service now (since the 20th), but I won't be able to use it until the 04/09/12. That's a bit rough isn't it?

Am I entitled to a bit of a discount for the month or something? Perhaps waiving of the $20 plan change?

Cheers,
Brad
Hi Brad,

Once the speed change is completed, I will check this with the billing team and let you know.

I have created a ticket (5549994) in order to follow this up for you :)

Re: Going from ADSL1 -> ADSL2+ Need to do anything?

Posted: Wed Aug 29, 2012 2:29 pm
by Yabbie
stevecJ wrote: Hi Brad,

Once the speed change is completed, I will check this with the billing team and let you know.

I have created a ticket (5549994) in order to follow this up for you :)
Hi Steve,

Thank you again. I appreciate your efforts to help me out.

Cheers,
Brad

Re: Going from ADSL1 -> ADSL2+ Need to do anything?

Posted: Wed Aug 29, 2012 2:52 pm
by stevecJ
Yabbie wrote:
Hi Steve,

Thank you again. I appreciate your efforts to help me out.

Cheers,
Brad
No Worries Brad :)

Re: Going from ADSL1 -> ADSL2+ Need to do anything?

Posted: Sat Sep 01, 2012 12:18 am
by glenandrew
Hi steve, I too have submitted a request to change from ADSL1 to ADSL2 (submitted on the 26-08-12) the status of the change is PENDING. I am just wondering when I can expect the service to change over?

Many Thanks,
Glen-Andrew

Re: Going from ADSL1 -> ADSL2+ Need to do anything?

Posted: Sat Sep 01, 2012 10:11 am
by EroshanJ
glenandrew wrote:Hi steve, I too have submitted a request to change from ADSL1 to ADSL2 (submitted on the 26-08-12) the status of the change is PENDING. I am just wondering when I can expect the service to change over?

Many Thanks,
Glen-Andrew
Hi Glen,

Can you please pm your service number in order to find out the records?

Re: Going from ADSL1 -> ADSL2+ Need to do anything?

Posted: Sat Sep 01, 2012 5:05 pm
by EroshanJ
Hi Glen,

Got your PM :)

I have to check the progress with our provisioning team. Unfortunately they are not available till Monday. I will inform the progress of this by Monday.

Re: Going from ADSL1 -> ADSL2+ Need to do anything?

Posted: Mon Sep 03, 2012 11:24 am
by glenandrew
Pm'd service number.

Still waiting for service change and my phone line has been gone (no dial tone, no Internet and no calls) for 12 hours now

Re: Going from ADSL1 -> ADSL2+ Need to do anything?

Posted: Mon Sep 03, 2012 11:28 am
by glenandrew
Are you saying I won't have a phone line for another 48 hours?