Unable to access ANZ and Pixel Federation

Services provided via NBN Co, Opticomm, Open Networks, Red Train, LBN Co, and TPG FttB
Post Reply
nickcorr
Posts: 10
Joined: Mon Dec 19, 2011 8:08 am
Location: Officer, Vic

Unable to access ANZ and Pixel Federation

Post by nickcorr » Thu Feb 21, 2019 11:15 am

Hi All,
Since the 19th this week I have not been able to access the ANZ bank customer login nor any of the Pixel Federation game sites on my network.
Even my phone and tablet cannot access these sites on wifi, but when I change to 4G they can access them fine.
Has there been some changes to the back end of my NBN that might be blocking these services?
Nick

KavindaS
Forum Admin
Posts: 2470
Joined: Wed Dec 23, 2009 3:59 pm
Location: Sydney

Re: Unable to access ANZ and Pixel Federation

Post by KavindaS » Thu Feb 21, 2019 3:23 pm

nickcorr wrote:
Thu Feb 21, 2019 11:15 am
Hi All,
Since the 19th this week I have not been able to access the ANZ bank customer login nor any of the Pixel Federation game sites on my network.
Even my phone and tablet cannot access these sites on wifi, but when I change to 4G they can access them fine.
Has there been some changes to the back end of my NBN that might be blocking these services?
Nick
Hi Nick,

I would like to change the static IP address of your service and investigate this, based on your prior approval.

nickcorr
Posts: 10
Joined: Mon Dec 19, 2011 8:08 am
Location: Officer, Vic

Re: Unable to access ANZ and Pixel Federation

Post by nickcorr » Thu Feb 21, 2019 3:28 pm

Thanks Kavinda.
So shall I request this though my log in page, or will you action it yourself?
Nick

KavindaS
Forum Admin
Posts: 2470
Joined: Wed Dec 23, 2009 3:59 pm
Location: Sydney

Re: Unable to access ANZ and Pixel Federation

Post by KavindaS » Thu Feb 21, 2019 3:42 pm

nickcorr wrote:
Thu Feb 21, 2019 3:28 pm
Thanks Kavinda.
So shall I request this though my log in page, or will you action it yourself?
Nick
I will do this manually from my side and let you know.

nickcorr
Posts: 10
Joined: Mon Dec 19, 2011 8:08 am
Location: Officer, Vic

Re: Unable to access ANZ and Pixel Federation

Post by nickcorr » Thu Feb 21, 2019 3:48 pm

okay no problems thanks for that.
Can you let me know when the IP has changed.
Nick

KavindaS
Forum Admin
Posts: 2470
Joined: Wed Dec 23, 2009 3:59 pm
Location: Sydney

Re: Unable to access ANZ and Pixel Federation

Post by KavindaS » Thu Feb 21, 2019 5:12 pm

nickcorr wrote:
Thu Feb 21, 2019 3:48 pm
okay no problems thanks for that.
Can you let me know when the IP has changed.
Nick
Hi Nick,

I have completed the changes and cleared all the connected circuits. Therefore, give a power reboot to the modem and monitor the connection with the new static IP. Your ticket reference number is 14366862.

nickcorr
Posts: 10
Joined: Mon Dec 19, 2011 8:08 am
Location: Officer, Vic

Re: Unable to access ANZ and Pixel Federation

Post by nickcorr » Thu Feb 21, 2019 8:01 pm

KavindaS wrote:
Thu Feb 21, 2019 5:12 pm


Hi Nick,

I have completed the changes and cleared all the connected circuits. Therefore, give a power reboot to the modem and monitor the connection with the new static IP. Your ticket reference number is 14366862.
Thanks for that Kavinda.

All seems to be working fine now. Any idea what might have happened?

welchyboy
Posts: 7
Joined: Mon Sep 28, 2009 10:14 pm
Location: Melbourne

Re: Unable to access ANZ and Pixel Federation

Post by welchyboy » Thu Feb 21, 2019 9:20 pm

i HAVE THE SAME ISSUE. Go to log into steam games, popculta sites....most things, it lags out. can you please fix my account also???

KavindaS
Forum Admin
Posts: 2470
Joined: Wed Dec 23, 2009 3:59 pm
Location: Sydney

Re: Unable to access ANZ and Pixel Federation

Post by KavindaS » Thu Feb 21, 2019 9:39 pm

nickcorr wrote:
Thu Feb 21, 2019 8:01 pm
KavindaS wrote:
Thu Feb 21, 2019 5:12 pm


Hi Nick,

I have completed the changes and cleared all the connected circuits. Therefore, give a power reboot to the modem and monitor the connection with the new static IP. Your ticket reference number is 14366862.
Thanks for that Kavinda.

All seems to be working fine now. Any idea what might have happened?
Experienced a similar issue or 2 and i was succeeded, after having the static IP changed to a different range. However, this has been escalate with our senior network engineers to further investigate.

welchyboy
Posts: 7
Joined: Mon Sep 28, 2009 10:14 pm
Location: Melbourne

Re: Unable to access ANZ and Pixel Federation

Post by welchyboy » Thu Feb 21, 2019 9:46 pm

can my static ip be done too please? if this corrects this issue....

KavindaS
Forum Admin
Posts: 2470
Joined: Wed Dec 23, 2009 3:59 pm
Location: Sydney

Re: Unable to access ANZ and Pixel Federation

Post by KavindaS » Thu Feb 21, 2019 10:43 pm

welchyboy wrote:
Thu Feb 21, 2019 9:46 pm
can my static ip be done too please? if this corrects this issue....
I have changed the IP range for your service and therefore, power reboot the modem and re check the service. Ticket reference 14361193.

welchyboy
Posts: 7
Joined: Mon Sep 28, 2009 10:14 pm
Location: Melbourne

Re: Unable to access ANZ and Pixel Federation

Post by welchyboy » Fri Feb 22, 2019 11:56 am

Hi, checked access this morning, and some things were working that were not working prior, but then other things were not working such as google.com

Now, we can not access netflix, and most sites are timing out saying no connection. The exetel site itself is timing out.

I have rebooted the modem as stated, and the lights on the modem are all on as they are meant to be.

I am logging this remotely due to unable to from home, but would appreciate some help please.

KavindaS
Forum Admin
Posts: 2470
Joined: Wed Dec 23, 2009 3:59 pm
Location: Sydney

Re: Unable to access ANZ and Pixel Federation

Post by KavindaS » Fri Feb 22, 2019 12:55 pm

welchyboy wrote:
Fri Feb 22, 2019 11:56 am
Hi, checked access this morning, and some things were working that were not working prior, but then other things were not working such as google.com

Now, we can not access netflix, and most sites are timing out saying no connection. The exetel site itself is timing out.

I have rebooted the modem as stated, and the lights on the modem are all on as they are meant to be.

I am logging this remotely due to unable to from home, but would appreciate some help please.
Almost all the customers reported, have confirmed with the IP change. If the issue is still persisting, send email to residentialsupport@exetel.com.au , by including some trace route results to the websites you cannot access.

Post Reply