Page 2 of 2

Re: (SOLVED) Network fault (local), help required

Posted: Fri May 02, 2008 10:03 pm
by Jyrn
For the info of others.

I had a very similar issue with my built-in NIC (identical MB).

Issue was resolved by a driver rollback rather than update. I found new drivers had issues. This was discovered when I foolishly updated drivers via Windows update. System now running on stable old! drivers.

Re: (SOLVED) Network fault (local), help required

Posted: Fri May 02, 2008 10:14 pm
by ashlan
Jyrn wrote:For the info of others.

I had a very similar issue with my built-in NIC (identical MB).

Issue was resolved by a driver rollback rather than update. I found new drivers had issues. This was discovered when I foolishly updated drivers via Windows update. System now running on stable old! drivers.
Thanks Jyrn - are you talking about the nvidia platform (chipset) drivers?

Re: (SOLVED) Network fault (local), help required

Posted: Fri May 02, 2008 10:29 pm
by Jyrn
ashlan wrote:
Jyrn wrote:For the info of others.

I had a very similar issue with my built-in NIC (identical MB).

Issue was resolved by a driver rollback rather than update. I found new drivers had issues. This was discovered when I foolishly updated drivers via Windows update. System now running on stable old! drivers.
Thanks Jyrn - are you talking about the nvidia platform (chipset) drivers?
Yep. The NVidia drivers. But I should probably add that I run a 64bit Vista system and there are ongoing issues with drivers (and almost everything else 64bit!) as the 64bit world is only just shaking out its problems. I downdated using the full NVidia forceware download (163.69 version). Works fine now. Big difference between stability of NIC only updates from Microsoft and full forceware updates from NVidia.

Re: (SOLVED) Network fault (local), help required

Posted: Fri May 02, 2008 10:47 pm
by ashlan
Yep. The NVidia drivers. But I should probably add that I run a 64bit Vista system and there are ongoing issues with drivers (and almost everything else 64bit!) as the 64bit world is only just shaking out its problems. I downdated using the full NVidia forceware download (163.69 version). Works fine now. Big difference between stability of NIC only updates from Microsoft and full forceware updates from NVidia.
We're talking different OS then. Windows 'automated' update has caused me massive headaches on more than one occasion; esp. regarding one 'SATA' raid 1 update it performed, applying a RAID-0 array update to my RAID-1 array! Of course, the array broke. I've sinced turned it off, and i choose what & when i install from windows. Most of my hardware i get new drivers direct from manufacturer.

For the interest of others; I'm running XP Pro sp2, and re-installing current chipset drivers, (then trying previous release) did not work for me:D

I have still not re-enabled onboard network in BIOS to see if it has resolved; the netgear NIC i've put in is doing fine.

Re: (SOLVED) Network fault (local), help required

Posted: Sun May 04, 2008 4:11 pm
by Cexitime
When installing Nvidia network drivers, they ask if you want to install the access manager, choose no, as this is an Nvidia firewall and is known to unleash hell upon its users :)