WIFI Not working on ZTE H268A

Wired and wireless home networking
Post Reply
eljimbo
Posts: 3
Joined: Wed Sep 04, 2019 7:37 pm

WIFI Not working on ZTE H268A

Post by eljimbo » Thu Sep 05, 2019 8:51 am

My WIFI on the Exetel supplied ZTE H268A NBN modem has suddenly stopped working. This is with either the 2.4GHZ or 5GHZ networks.

I can see the networks and can connect to them from any device, but when I connect there is no internet and I am given a 169.254.x.x address.

The ZTE device is not my DHCP server, there is another router on the network doing that. But I have had this configuration for months successfully without any issues, it is only a few days ago that the wireless has stopped working, and nothing has changed on the router.

Any suggestions?

KavindaS
Forum Admin
Posts: 2470
Joined: Wed Dec 23, 2009 3:59 pm
Location: Sydney

Re: WIFI Not working on ZTE H268A

Post by KavindaS » Thu Sep 05, 2019 2:32 pm

eljimbo wrote:
Thu Sep 05, 2019 8:51 am
My WIFI on the Exetel supplied ZTE H268A NBN modem has suddenly stopped working. This is with either the 2.4GHZ or 5GHZ networks.

I can see the networks and can connect to them from any device, but when I connect there is no internet and I am given a 169.254.x.x address.

The ZTE device is not my DHCP server, there is another router on the network doing that. But I have had this configuration for months successfully without any issues, it is only a few days ago that the wireless has stopped working, and nothing has changed on the router.

Any suggestions?
As a part of troubleshooting prior escalating with the modem vendor support, just for the testing purposes, can you isolate your modem with the other device and check by performing a factory reset on the modem?

eljimbo
Posts: 3
Joined: Wed Sep 04, 2019 7:37 pm

Re: WIFI Not working on ZTE H268A

Post by eljimbo » Thu Sep 05, 2019 8:32 pm

What's the default username and password and IP address to connect to the device? I am assuming a factory reset will get rid of all the exetel settings it came with?

Thanks

KavindaS
Forum Admin
Posts: 2470
Joined: Wed Dec 23, 2009 3:59 pm
Location: Sydney

Re: WIFI Not working on ZTE H268A

Post by KavindaS » Thu Sep 05, 2019 8:37 pm

eljimbo wrote:
Thu Sep 05, 2019 8:32 pm
What's the default username and password and IP address to connect to the device? I am assuming a factory reset will get rid of all the exetel settings it came with?

Thanks
Default IP - 192.168.20.1
Username -admin
Password - admin

Exetel settings are usually pre-configured with the modem using a static profile. Therefore, factory reset will automatically push Exetel pre-config settings.

eljimbo
Posts: 3
Joined: Wed Sep 04, 2019 7:37 pm

Re: WIFI Not working on ZTE H268A

Post by eljimbo » Thu Sep 05, 2019 9:18 pm

Thanks, I'll give it a go tomorrow and report back

KavindaS
Forum Admin
Posts: 2470
Joined: Wed Dec 23, 2009 3:59 pm
Location: Sydney

Re: WIFI Not working on ZTE H268A

Post by KavindaS » Thu Sep 05, 2019 9:23 pm

eljimbo wrote:
Thu Sep 05, 2019 9:18 pm
Thanks, I'll give it a go tomorrow and report back
If that doesn't fix the issue, we may need to report this with ZTE support.

Post Reply