Unable to connect to HSPA in Sydney

HSPA setup and configuration (for wireless networking, please use the 'Networking issue' forum)
Post Reply
scotty
Posts: 8
Joined: Mon Sep 06, 2004 8:56 am
Location: KENS NSW
Contact:

Unable to connect to HSPA in Sydney

Post by scotty » Thu Feb 05, 2009 9:42 am

I have been using Exetel HSPA broadband for a month now in Sydney - great service! I am on M1 plan with a Nokia S60 phone.

However as of this morning, the HSPA connection was dropped and I have not been able to reconnect. It happened at around the same time as the ADSL2+ outage in Sydney this morning, where my home ADSL2+ connection was also disconnected.

Now my home ADSL2+ connection has been restored, but I still cannot connect to HSPA. Tried to reboot the phone a couple of times and it does not seem to help.

Just want to see whether I am the only one having this issue.

camh
Posts: 74
Joined: Mon Jan 03, 2005 3:07 pm

Re: Unable to connect to HSPA in Sydney

Post by camh » Thu Feb 05, 2009 10:04 am

I am in Melbourne and I am also unable to connect via HSPA.

The PPP session gets as far as trying to negotiate IPCP, but the other end NAKs all my ConfReqs and does not send any of its own ConfReqs.

Is there a known issue causing this problem, or should I open a ticket?

scotty
Posts: 8
Joined: Mon Sep 06, 2004 8:56 am
Location: KENS NSW
Contact:

Re: Unable to connect to HSPA in Sydney

Post by scotty » Thu Feb 05, 2009 10:12 am

I've already opened a ticket, and let's hope it gets resolved soon.

JasonM

Re: Unable to connect to HSPA in Sydney

Post by JasonM » Thu Feb 05, 2009 10:15 am

Can you please try and see if it authenticates now?

camh
Posts: 74
Joined: Mon Jan 03, 2005 3:07 pm

Re: Unable to connect to HSPA in Sydney

Post by camh » Thu Feb 05, 2009 10:27 am

JasonM wrote:Can you please try and see if it authenticates now?
Ok. It is working for me now and I have IP connectivity to Exetel.
(Technically, it did authenticate before, but IPCP negotiation was not succeeding).

scotty
Posts: 8
Joined: Mon Sep 06, 2004 8:56 am
Location: KENS NSW
Contact:

Re: Unable to connect to HSPA in Sydney

Post by scotty » Thu Feb 05, 2009 10:38 am

Yup. Working for me now. Thanks.

jokiin
Volunteer Site Admin
Posts: 2970
Joined: Mon Feb 02, 2004 10:23 pm
Location: Sydney

Re: Unable to connect to HSPA in Sydney

Post by jokiin » Thu Feb 05, 2009 11:45 am

scotty wrote:I have been using Exetel HSPA broadband for a month now in Sydney - great service! I am on M1 plan with a Nokia S60 phone.
you might want to keep an eye on this also if you haven't seen it already http://forum.exetel.com.au/viewtopic.ph ... 23#p234188

Post Reply