Dynalink RTA1046VW ringing tone

VOIP setup and troubleshooting
Post Reply
muznutz
Posts: 3
Joined: Sun Nov 01, 2009 10:27 pm
Location: New South Wales

Dynalink RTA1046VW ringing tone

Post by muznutz » Sat Apr 02, 2011 10:12 am

Hi All,

Modem is up and running and is all ok. Just wiondering if there is any way of getting some kind of tone when you are trying to ring someone. At the moment when I dial a number its rings for about a millisecond and then there is just silence until the other person answers the phone. Not really anything wrong, but it is a bit strange and disconcerting...

Any way of fixing it??
Thanks!

User avatar
Dazzled
Volunteer Site Admin
Posts: 6003
Joined: Mon Nov 13, 2006 1:16 pm
Location: Sydney

Re: Dynalink RTA1046VW ringing tone

Post by Dazzled » Sat Apr 02, 2011 8:52 pm

VoIP or PSTN call? Either way it should ring until answered. What firmware is in use (see left side bar).

muznutz
Posts: 3
Joined: Sun Nov 01, 2009 10:27 pm
Location: New South Wales

Re: Dynalink RTA1046VW ringing tone

Post by muznutz » Sun Apr 03, 2011 8:55 am

VoIP call and the firmware is 3.63z

Thanks,

User avatar
Dazzled
Volunteer Site Admin
Posts: 6003
Joined: Mon Nov 13, 2006 1:16 pm
Location: Sydney

Re: Dynalink RTA1046VW ringing tone

Post by Dazzled » Sun Apr 03, 2011 9:21 am

Your firmware is out of date, which may be part of the problem. The Dynalink website lists 3.64y, but we can do better - the very latest patch, 3.65 is downloadable from Exetel as file cfe-rta1046vw_sip-v365_a2pb025c.pac. The file is located at http://exetel.com.au/files/cfe-rta1046v ... pb025c.dat.

If you wish to check the accuracy of your download, the md5 checksum is 71de08eabbe478ea9f90232ed2ddd54d.

This firmware includes a fix for the Dynalink initial silence problem. The instructions for changing firmware are at http://media.netcomm.com.au/public/asse ... ctions.pdf


PS: V 3.65 changes the familiar dial tones! A warbling noise for VoIP.

Post Reply