Page 1 of 1

Exetel/VoIP/PSTN switch

Posted: Sun Apr 13, 2014 5:12 pm
by monarols
I have a ADSL2/VoIP account with Exetel and am using a Uniden XDECT 7055+1 handset on a Billion 7800vdox modem/router

My question is how to I flick between VoIP call dial tone or the PSTN/Optus dial tone when choosing how to route my call.

At the moment, I think its stuck on the VoIP dial tone. Not sure how you can tell the difference :-)

Thanks for any help.

Cheers Chris

Re: Exetel/VoIP/PSTN switch

Posted: Sun Apr 13, 2014 5:32 pm
by Arshad Hassim
Hi monarols,

It is highly advisable if you could get that confirmed from the device manufacturer :)

Cheers,

Re: Exetel/VoIP/PSTN switch

Posted: Sun Apr 13, 2014 6:33 pm
by Dazzled
Billions use a PSTN dial plan. The manual has the method - enter an unlikely number combination as a prefix which will not be dialled. I think that *11# is the default.

Re: Exetel/VoIP/PSTN switch

Posted: Sun Apr 13, 2014 7:44 pm
by monarols
Thanks for your replys people. It all seems a bit confusing with this new Billion. The last 2 modems I had (both on Exetel VoIP), all I had to do was hit # twice and the normal AU landline dialtone would sound. It dosn't work like that with the Billion