Testing Required for the New Members

Queries, errors or glitches regarding Member facilities
Shady
Posts: 436
Joined: Wed May 23, 2007 11:19 am

Testing Required for the New Members

Post by Shady » Wed Jul 21, 2010 5:01 pm

We require our users to test the new Members Facilities as it will be put up by close of business tomorrow.

It is still being worked on so there are a few things wrong here and there. Please let us know if you find any issues.

https://www.exetel.com.au/new_members

Thank you.
Last edited by Shady on Wed Jul 21, 2010 5:02 pm, edited 1 time in total.

LordS
Posts: 149
Joined: Thu Jun 26, 2008 11:56 pm
Location: Australia

Re: Testing Required for the New Members

Post by LordS » Wed Jul 21, 2010 5:02 pm

checking it out right now :)

Dazzled
Volunteer Site Admin
Posts: 6003
Joined: Mon Nov 13, 2006 1:16 pm
Location: Sydney

Re: Testing Required for the New Members

Post by Dazzled » Wed Jul 21, 2010 5:42 pm

There are a few bugs Shady; I've sent a PM. Could we avoid revisiting login hangups by copying the coding finally adopted in http://www.exetel.com.au/index_alt.php please?

Mixer
Posts: 180
Joined: Sun Mar 30, 2008 2:21 pm
Location: Sydney - Randwick

Re: Testing Required for the New Members

Post by Mixer » Wed Jul 21, 2010 7:30 pm

In the Services bar every service type has tabs linking 'change plan' and so on, except ADSL.
To change ADSL service the only link is via the Usage bar.
When you go from Usage to Wireless Broadband the page style is old version.
Otherwise I like it.
RAND-NF/20INCTEL-Draytek 2710vn

Ravenous
Posts: 325
Joined: Thu Apr 24, 2008 4:44 pm
Location: Brisbane, Qld

Re: Testing Required for the New Members

Post by Ravenous » Wed Jul 21, 2010 8:20 pm

Maybe intentional
Usage --> Wireless Broadband takes you the old member facilites with a zero meter reading --> https://www.exetel.com.au/members/hspa_ ... ce_number=

It is looking awesome.

CoreyPlover
Volunteer Site Admin
Posts: 5922
Joined: Sat Nov 04, 2006 2:24 pm
Location: Melbourne, VIC

Re: Testing Required for the New Members

Post by CoreyPlover » Wed Jul 21, 2010 11:29 pm

Apart from the items mentioned above, it all looks great.

Minor minor thing, and this is purely me being pedantic: The hover style for selected main menu items is a little inconsistent: Select, say, Usage > ADSL and wait for the page to load; the "Usage" is light grey with no arrow indicator. Then hover on Usage and it goes to dark with an arrow. Then hover on the sub menu, say, ADSL and the Usage goes back to light grey with no arrow while the ADSL goes dark grey. Then hover on the Wireless Broadband sub menu and the ADSL goes back to light grey.

I reckon making selected main menu hovers retain the light grey with an indicator arrow and selected sub menu hovers retain a light grey (and no indicator arrow) would lead to better consistency.

One other potential suggestion (not sure how feasible) might be to reduce the number of options in the Services and Usage menus and not display links to services that the user does not have, though this would naturally hit the database a lot more. Perhaps make the Service and Usage menu option clickable and transfer to a page that lists only those services that the user does have?
I am a volunteer moderator and not an Exetel staff member. As with all forum posts, mine do not constitute any "official" Exetel position. Support tickets may be logged via https://helpdesk.exetel.com.au or residentialsupport@exetel.com.au

melanieb
Exetel Staff
Posts: 58
Joined: Thu Jun 25, 2009 3:00 pm
Location: North Sydney

Re: Testing Required for the New Members

Post by melanieb » Thu Jul 22, 2010 9:44 am

Ravenous wrote:Maybe intentional
Usage --> Wireless Broadband takes you the old member facilites with a zero meter reading --> https://www.exetel.com.au/members/hspa_ ... ce_number=

It is looking awesome.
This link will be fixed once the new members is live.

And, glad to hear you like it.
Last edited by melanieb on Thu Jul 22, 2010 9:46 am, edited 1 time in total.

melanieb
Exetel Staff
Posts: 58
Joined: Thu Jun 25, 2009 3:00 pm
Location: North Sydney

Re: Testing Required for the New Members

Post by melanieb » Thu Jul 22, 2010 9:45 am

CoreyPlover wrote:Apart from the items mentioned above, it all looks great.

Minor minor thing, and this is purely me being pedantic: The hover style for selected main menu items is a little inconsistent: Select, say, Usage > ADSL and wait for the page to load; the "Usage" is light grey with no arrow indicator. Then hover on Usage and it goes to dark with an arrow. Then hover on the sub menu, say, ADSL and the Usage goes back to light grey with no arrow while the ADSL goes dark grey. Then hover on the Wireless Broadband sub menu and the ADSL goes back to light grey.

I reckon making selected main menu hovers retain the light grey with an indicator arrow and selected sub menu hovers retain a light grey (and no indicator arrow) would lead to better consistency.

One other potential suggestion (not sure how feasible) might be to reduce the number of options in the Services and Usage menus and not display links to services that the user does not have, though this would naturally hit the database a lot more. Perhaps make the Service and Usage menu option clickable and transfer to a page that lists only those services that the user does have?
Thanks for the feedback.

Shady is looking into the consistency.

RE your 2nd suggestion, thank you but we can't do this.

sable
Posts: 651
Joined: Tue Jan 20, 2004 9:28 am
Location: NSW

Re: Testing Required for the New Members

Post by sable » Fri Jul 23, 2010 5:24 pm

Under View detaailed Current Months Usage the totals highlighted in Bold Red are to my eye very difficult to read.

In the middle of my testing get not on this server etc etc cannot get anywhere.

Will try again later

Pav L
Exetel Staff
Posts: 171
Joined: Mon Jul 02, 2007 9:36 am
Location: Australia

Re: Testing Required for the New Members

Post by Pav L » Fri Jul 23, 2010 5:33 pm

sable wrote:Under View detaailed Current Months Usage the totals highlighted in Bold Red are to my eye very difficult to read.

In the middle of my testing get not on this server etc etc cannot get anywhere.

Will try again later
I believe the red text has just been changed.

Dazzled
Volunteer Site Admin
Posts: 6003
Joined: Mon Nov 13, 2006 1:16 pm
Location: Sydney

Re: Testing Required for the New Members

Post by Dazzled » Fri Jul 23, 2010 6:57 pm

The alternate login page, after much effort, was made to work long ago when Flash was the problem. Now the alt page sends me off to the new login page, which doesn't work! Please use the same form code as before. The user facility is no longer available to me - all pages redirect to a faulty login.

At present JL's blog, the forum, and the user facility all have defective login pages which trouble browsers which fill in form elements. The blog and forum cannot be entered at all, even by typing, on some browsers.

Lawrie
Posts: 313
Joined: Mon Jun 09, 2008 10:45 pm
Location: Unanderra

Re: Testing Required for the New Members

Post by Lawrie » Fri Jul 23, 2010 8:06 pm

Am I not looking in the right place?

Where do I find my IP address and change IP address details?

Lawrie
Posts: 313
Joined: Mon Jun 09, 2008 10:45 pm
Location: Unanderra

Re: Testing Required for the New Members

Post by Lawrie » Sat Jul 24, 2010 7:24 am

O.K.
I can get to the View/Change IP page from the Site map
the URL is https://www.exetel.com.au/members/account_change_ip.php

but this is not available from the menu - My Details?

IanS
Posts: 268
Joined: Fri Jun 25, 2004 11:32 pm
Location: Newcastle

Re: Testing Required for the New Members

Post by IanS » Sat Jul 24, 2010 8:26 am

On page https://www.exetel.com.au/members/a_network.php the buttons labelled "View" appear to have lost their links to the forum topic, with the exception of the button for "Download Speed"

rooscoota
Posts: 52
Joined: Thu Sep 03, 2009 9:48 am
Location: Central West

Re: Testing Required for the New Members

Post by rooscoota » Sat Jul 24, 2010 9:27 am

heres one, in the https://www.exetel.com.au/members/chang ... e_plan.php to change ADSL service it shows the service (or plans) to apply for but in the status of change tab, https://www.exetel.com.au/members/relocation_status.php it shows relocation change pending not plan/service change pending.

i only noticed this as i have a plan change pending and cant locate the status anywhere. (knowing it wont happen till the start of the new month)
since: 03/03/04

Post Reply